dijous, 25 de juliol del 2013

Nova Oficina Jove Virtual, amb més d’un miler de recursos per als joves




Des d’ahir, la nova Oficina Jove Virtual ja és una realitat. Es tracta d’un espai ple de recursos i serveis adreçats als joves de Catalunya al qual es pot accedir a través d’Internet i, en breu, mitjançant aplicacions per a dispositius mòbils. La iniciativa s’ha presentat en el decurs del debat general sobre la situació de la joventut, celebrat aquest dimecres al Parlament de Catalunya. 

Més de 1.000 recursos i serveis de tots els departaments i institucions són el que formen la nova Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil. Un ampli mapa de recursos que dóna informació i assessorament als joves en tots aquells àmbits temàtics relacionats amb la millora de la seva qualitat de vida i de les seves oportunitats d’emancipació.

Així, a través de la web www.oficinajove.cat es podran localitzar tots aquests recursos i també es podrà accedir als continguts que publiquen les 24 Oficines Joves que hi ha arreu de Catalunya. L’Oficina Jove Virtual també incorpora altres recursos i serveis referents a l’àmbit de l’habitatge, la salut, l’educació o l’ocupació i l’emprenedoria. En concret, inclou:

  • 101 Borses d’Habitatge que tenen programa de mediació per al lloguer social.
  • 70 CAP’s amb espai dedicat a l’atenció sexual i reproductiva de les dones a partir de 14 anys (Tarda Jove).
  • 61 recursos per emprenedors/es procedents dels Serveis de Creació d’Empreses Locals/Comarcals, les Oficines de la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (CP’AC), els Serveis d’Emprenedoria i Creació d’Empreses, sindicats (AVALOT i ACCIÓ JOVE) i Cambres de Comerç, així com les 70 Oficines d’Ocupació del SOC.
  • Les 12 universitats catalanes: la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat de Vic (UVIC), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Universitat Ramon Llull (URL) i la Universitat Abat Oliva CEU.
  • I pel que fa als recursos de joventut, hi ha localitzables 24 Oficines Joves, 300 Punts d’Informació Juvenil (PIJ) i unes 500 instal·lacions que inclouen diversos espais i serveis per a joves, com ara: Casals de Joves, Espais Joves, Bucs d'assaig, Espais de creació artística, Cases de Colònies, Aules de Natura, Albergs, Albergs Xanascat i Campaments Juvenils, entre altres.

Via i més informació | Generalitat de Catalunya – Departament de Premsa