divendres, 8 d’abril del 2016

Tecnologia mòbil a les escoles catalanes


Dos projectes han estat premiats a la quarta edició del concurs de Mobile Learning Awards (MLA) 2016, sobre l’ús innovador dels telèfons mòbils als centres educatius, elaborats a les aules dels centres catalans. Han participat un total de 132 projectes en aquesta iniciativa que  ha finalitzat amb el lliurament dels premis al Mobile World Congress.

La idea d’aquesta edició i de les propostes guanyadores és potenciar les experiències virtuals per fomentar un nou model educatiu a les aules.

En la categoria Escoles innovadores en l’aplicació de les tecnologies digitals, el projecte guanyador ha estat el de l’Escola Els Cossetans de Cunit que consisteix en La biblioteca digital i la radio escolar.
En la categoria de Millors experiències d’aprenentatge mòbil a l’aula ha estat premiat el professor Francesc Solans de l’Institut Vallverdú de les Borges Blanques amb el projecte de 360 graus d’aprenentatge immersiu, on un grup d’alumnes fa un producte didàctic amb fotos de 360º que posteriorment s’utilitzarà per ensenyar a alumnes més petits.


Els Mobile Learning Awards estan integrats en mSchools, una proposta que desenvolupa la creació i l’ús de solucions mòbils, i que fomenta l’esperit emprenedor i el treball en equip entre els estudiants.