dimecres, 18 de maig del 2016

En marxa el Concurs Clic de Fotoperiodisme

Ja està obert el període d’inscripció al concurs Clic’16, organitzat per l’Associació Diomira, amb la coŀlaboració de la Direcció General de Joventut i l’Agència Catalana de Joventut. Es tracta d’una iniciativa que, a través de la fotografia i l’audiovisual, pretén apropar-se i denunciar problemàtiques socials actuals, alhora de donar suport als joves creadors en l’àmbit del fotoperiodisme. Hi poden participar joves nascuts i/o residents a Catalunya que tinguin entre 18 i 30 anys a 31 de desembre del 2016.

El Clic’16 s’articula en tres modalitats: fotografia, audiovisual i beca. Cada autor pot presentar un treball per modalitat que no hagi estat premiat a altres certàmens. El termini de presentació de projectes és el 9 de juny de 2016.

La modalitat de fotografia pretén difondre i promocionar imatges fotogràfiques de caràcter periodístic que mostrin sensibilitat i interès per l’entorn social. Es poden presentar tres o quatre imatges d’una única temàtica per reportatge. El premi al millor fotoreportatge és de 700€, i els fotoreportatges seleccionats -amb un màxim de vuit escollits-, rebran una dotació de 200€ cada un. Els reportatges seleccionats i el guanyador formaran part d’una exposició a la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà en el marc del Festival Visa Off el setembre de 2016.

D’altra banda, la convocatòria d’audiovisual pretén difondre i promocionar produccions audiovisuals de cinema, vídeo i multimèdia que mostrin sensibilitat i interès per l’entorn social des de la visió dels joves. La temàtica és lliure i la durada màxima dels audiovisuals ha de ser de 7 minuts. El premi és de 1000€ a la millor producció audiovisual. Els projectes seleccionats es projectaran a la Casa de la Generalitat a Perpinyà, coincidint amb l’exposició de les fotografies seleccionades al certamen.

Per últim, el Clic’16 concedirà una beca a un jove fotògraf per a la realització d’un projecte fotoperiodístic d’interès social. Aquest treball es pot presentar de forma individual o per grups de màxim quatre persones. La beca està dotada amb 3.000€ per dur a terme el projecte, que s’haurà de realitzar en un període màxim d’un any a partir de la proclamació del premi.

Més informació sobre el concurs a clic.diomira.net.