Qui som?


Associació Diomira

A Les ciutats invisibles, Italo Calvino imaginava una ciutat on la justícia social, el respecte, la tolerància i la convivència pacífica prevalien per sobre la resta de coses. L’autor batejà aquest territori amb el nom de Diomira. Aquest és l’origen del terme Diomira i, alhora, la història que ens inspirà el 1987, any en què es va fundar l’Associació Diomira.

Som una entitat sense afany de lucre que sorgeix amb la voluntat d’oferir als infants, adolescents i joves, junt amb les persones que treballen amb i per a ells, una eina de treball que els permeti llur formació integral. El nostre objectiu és facilitar els recursos necessaris als membres i professionals d’aquests col·lectius, per tal que siguin ciutadans de ple dret. Alhora, des de l’Associació apostem també per la creació d’instruments d’informació, comunicació i formació cultural i social.

L’Associació Diomira és membre de la Taula per la Infància i l'Adolescència a Catalunya (TIAC).

Les nostres publicacions

Protagonistes, ja! és una revista que s’estableix com a eina de debat i reflexió al servei del món educatiu, les administracions públiques, el teixit associatiu i els professionals que treballen en l’àmbit de la infància i l’adolescència. El principal objectiu de la publicació és difondre i fomentar els drets reconeguts en la Convenció deles Nacions Unides sobre els Drets dels Infants, en especial aquells drets relacionats amb la participació.

Editada des de l’any 2000, la revista neix amb l’objectiu d’arribar a establir-se com a plataforma per a la difusió de projectes, iniciatives i bones pràctiques desenvolupades en l’àmbit de la infància i l’adolescència. Alhora, la publicació s’impulsa amb el propòsit de promoure la sensibilització entre els ciutadans en relació als drets dels infants i els adolescents.

De la mateixa forma, la revista també vol fer-se ressò i establir-se com a espai per donar veu als nens i nenes que vulguin transmetre les seves opinions, propostes i experiències.

 

Papers de Joventut és una revista que tracta temes de joventut i que s’adreça a tècnics, informadors i altres professionals en l’àmbit de la joventut i a entitats amb membres d’aquest col·lectiu.

Amb més de 30 números publicats, la revista va néixer amb la voluntat de recuperar l’esperit associatiu dins l’àmbit lingüístic català i amb el propòsit de difondre iniciatives públiques i privades impulsades pel desenvolupament del jovent. La publicació, però, també fomentar la lluita per valors com la solidaritat, el civisme, la cooperació i el voluntariat.

La publicació, alhora, s’estableix com una eina que poden fer servir els professionals, les entitats juvenils i les ONG’s per donar a conèixer i difondre les seves activitats i iniciatives.