dilluns, 13 de gener del 2014

Nova campanya del CJB: "Tornen a Barcelona"

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ha posat en marxa una nova campanya Tornem a Barcelona amb l'objectiu de proposar solucions per fer front a la situació d'atur juvenil i al augment de joves que han marxat a viure a l'estranger. 

Amb aquesta campanya el CJB vol posar de manifest la situació límit que viuen moltes persones joves de la ciutat de Barcelona.

Actualment, hi ha 41.000 persones menors de 30 anys aturades a Barcelona, amb una taxa d'atur juvenil del 42% . Des de l'inici de la crisi s'han destruït 51.300 llocs de treball ocupats per joves, i el 90% de les noves contractacions fetes el 2012 van ser de caràcter temporal. La taxa d'emancipació també s'ha vist afectada i ha descendit a nivells de fa 10 anys, 3 de cada 4 joves catalans/es menors de 30 anys viuen amb la seva família. En els darrers sis cursos el preu dels estudis universitaris s'ha encarit entre un 69% i un 291%, i a la Formació Professional s'ha establert una nova taxa de matriculació de 360 euros.

Tots aquests factors han provocat que moltes persones joves decideixin marxar a l'estranger per buscar a fora les oportunitats que aquí no troben.

Dins de la campanya, es distribuiran 10.000 postals físiques i enviament digital a través dell web de la campanya, tornemabarcelona.cat, amb el suport de les xarxes socials de tres models de postals diferents als i les joves que viuen i treballen a l'estranger, així com signar el manifest que recull les propostes de les entitats i el pròpi Consell de la Joventut de Barcelona


Via | CJB