dijous, 5 de maig del 2016

Proposta fílmica per les escoles: Tot el cinema en una maleta

La Filmoteca de Catalunya i el Museu de Girona s’uneixen per impulsar una proposta didàctica amb l’objectiu de promoure i divulgar el cinema a les escoles.  El préstec de les maletes es gratuït i te la intenció d’ajudar als docents a ensenyar sobre el món del cinema, en concret sobre la història, els gèneres i oficis.

Aquestes organitzacions posen a la disposició de les escoles de Catalunya dues maletes  didàctiques que ofereixen material cinematogràfic per ensenyar als infants mitjançant d’una experiència educativa, lúdica i cultural cinematogràfica a través del procés creatiu i tècnic que suposa la producció d’una pel·lícula.

La maleta La màgia de l’animació inclou un conjunt de material didàctic adreçat als alumnes de Cicle Mitjà de primària, que pretén treballar els inicis del cinema a través d’objectes pre-cinematogràfics i joguines.

La maleta 7 de cinema adreçada pels alumnes de la ESO i Batxillerat, vol aprofundir en les temàtiques: dels suports fílmics, els gèneres cinematogràfics i els oficis del cinema.

Durant aquest curs 2015-2016 s’han posat a la disposició de les escoles catalanes sis maletes en total (tres de cada tipus) i ha tingut un gran èxit entre els diferents centres educatius.