dijous, 25 de juliol del 2013

Nou Pacte per a la Infància a Catalunya (19/07/2013)



El Pacte per a la Infància a Catalunya, impulsat pel Govern, està orientat a promoure polítiques integrals que tinguin en compte la perspectiva dels infants i adolescents, que permetin prioritzar les actuacions adreçades a aquests ciutadans i ciutadanes i facilitin nous espais per a la construcció del seu futur.

Més de setanta entitats, agents socials i econòmics, institucions i partits polítics catalans van firmar el divendres passat el Pacte per a la Infància a Catalunya, un document que s’impulsa amb l’objectiu de situar la infància i la adolescència en el centre de les polítiques del país. L’acte de signatura, presidit el passat 19 de juliol pel president de la Generalitat, Artur Mas, va tenir lloc al Palau de la Generalitat, després que s’arribés a un acord que ha comptat amb “un gran consens”.

La consellera de Benestar i Família, Neus Munté ha assegurat que el Pacte per a la Infància a Catalunya “respon a una demanda de la societat en el sentit de donar més visibilitat a la infància i l’adolescència”, per tal que “les polítiques que els afecten vagin més enllà, perquè és una qüestió fonamental de país”.

En el decurs de l’acte van intervenir també sis infants d’Unicef Catalunya que han llegit alguns dels fragments del Pacte signat.

 
El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, ha presidit la signatura del Pacte per a la Infància a Catalunya, que subscriuen més de setanta entitats i organitzacions; col·legis professionals; grups parlamentaris; entitats municipalistes i agents socials i econòmics.