dimarts, 11 de juny del 2013

Informe sobre la violència sexual contra nens i nenes en països en situació de conflicte



La violència sexual és un dels crims més assidus en territoris sacsejats per un conflicte. Cap persona hauria de suportar el dolor i la humiliació que es produeix durant una violació, però quan la víctima d’aquesta brutalitat és a sobre un infant, el delicte és especialment deplorable. El més preocupant de tot, però, és que en el 80% dels casos, les persones afectades per aquests crims són nens i nenes

Per aquest motiu, l’organització Save the Children ha elaborat un nou informe sobre la prevalença de delictes sexuals, explotació i violacions contra nens i nenes en països que es troben en situació de conflicte. L’objectiu principal és denunciar aquestes pràctiques, alhora que es vol fer prendre consciencia a la comunitat internacional de la magnitud del problema.

L’informe respon interrogants clau en la comprensió de la violència sexual contra nenes i nens i analitza les diferents formes de protegir a aquests infants que tenim les persones al nostre abast. El text, a més, recull una sèrie de recomanacions adreçades als països del G8 i relacionades amb els protocols d’actuació per evitar aquestes atrocitats contra els nens.

Podeu llegir l’informe complet a través d’aquest enllaç.