dimarts, 18 de juny del 2013

Neixen els Centres Escoltes, una xarxa d’equipaments que permet a entitats, associacions i particulars oferir propostes educatives globals


Els Centres Escoltes reuneixen totes les condicions idònies d'acord amb els valors de l'escoltisme

Inaugurats aquest mes de juny per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i la Fundació Josep Sans, els Centres Escoltes ofereixen un ventall de possibilitats totalment nou en relació als projectes d’educació en el lleure. Es tracta d’una xarxa d’equipaments on tant les instal·lacions com el funcionament o l’entorn estan pensats d’acord amb valors propis de l’escoltisme: compromís, voluntariat, participació, treball en equip, etc. Parlem d’unes instal·lacions que permeten a associacions, entitats i particulars la possibilitat d’oferir una proposta global en les activitats amb infants, adolescents i joves.

Cal destacar l’entorn en el que es troben els nous Centres Escoltes i les condicions ambientals que reuneixen, totes respectuoses amb el medi ambient. A més, permeten oferir activitats pedagògiques diverses en contacte amb la natura. Pel que fa al funcionament de les instal·lacions, els Centres Escoltes funcionen de manera autogestionada per les persones que s’allotgen. Han vist la llum aquesta mateix mes de juny i, actualment, es posen a disposició d’associacions, centres educatius, entitats, escoles de lleures, etc. Es poden organitzar diverses formacions socioeducatives, des d’excursions i sortides a casals i altres tipus d’activitats.

Enguany, l’oferta de Centres Escoltes és la següent:

Més informació i reserves a través del web de Centres Escoltes.
Via | Article dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya a Xarxanet