dijous, 27 de juny del 2013

‘Barcelona crea ocupació’, un programa que subvenciona als empresaris que contractin joves de forma estable



Amb l’objectiu de facilitar l’accés al mercat laboral als joves entre 16 i 29 anys, l’Ajuntament de Barcelona posa en marxa la iniciativa “Barcelona Crea Ocupació”, un programa que fomenta la contractació juvenil atorgant subvencions a les empreses que contractin a membres d’aquest col·lectiu o bé a persones aturades de llarga durada.

En concret, s’ofereixen 3.000€ de subvenció als empresaris que ofereixin un contracte a joves d’un any o d’una durada superior. De fet, es vol fomentar alhora la contractació estable i combatre així la situació laboral precària en què es troben molts joves. Els empresaris que s’hi acullin rebran 2.000 euros en el mateix moment de realitzar la contractació. Els 1.000 euros restants es rebran quan es demostri que el treballador continua a l’empresa un cop superat el primer any. Cada empresari podrà rebre subvencions fins a un màxim de cinc contractacions.

Per a aquests ajuts s’ha destinat una partida d’1,8 milions d’euros, amb l’objectiu de possibilitar la formalització de més de 600 contractes laborals. Tenir una plantilla no superior a 250 treballadors, comptar amb més de 6 mesos desenvolupant la seva activitat i oferir un contracte de temporalitat alta són alguns dels requisits fixats per accedir a la convocatòria.

Les empreses interessades en accedir a aquesta convocatòria de subvencions, poden accedir al programa emplenant el formulari que trobaran a través d’aquest enllaç. De la mateixa forma, també es pot sol·licitar aquesta subvenció a través de les Oficines d’Atenció Ciutadana.

Via i més información | Barcelonès Jove i Barcelona Crea Ocupació