dijous, 14 de novembre del 2013

Festa de la infància 2013


Enguany, els nens, nenes i les seves famílies s'aproparan als Drets dels Infants participant en diferents activitats lúdiques relacionades amb el món del esport

El proper diumenge 17 de novembre, el vestíbul i l'esplanada de l'Estació del Nord de Barcelona acollirà la Festa dels Drets dels Infants, un esdeveniment lúdic i de sensibilització en què es convida tots els nens i nenes i les seves famílies a conèixer els drets dels infants. Durant tot el matí, de 10.30h a 14 hores, s’organitzaran diferents tallers esportius relacionats amb els diferents drets dels infants.
El Dia Universal dels Drets dels Infants se celebra cada any el 20 de novembre en commemoració de l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, adoptada per les Nacions Unides el 1989. La ciutat de Barcelona se suma a aquesta efemèride amb la Festa dels Drets dels Infants 2013, un espai idoni on els més petits poden conèixer els seus drets.
La Festa de la Infància és una iniciativa de la Xarxa dels Drets dels Infants, constituïda per entitats en el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva amb la missió d’enfortir les capacitats de la ciutat en defensa i promoció dels drets de l’infant, amb especial èmfasi en el dret a la participació. Les entitats que integren la Xarxa són l’Ajuntament de Barcelona, Creu Roja Joventut, Contes pel món, Diomira , EQMON, ESPLAC, FAVB, FEDAIA, Fundació Catalana de l’Esplai, Fundació Propedagògic, Fundació SOS Dia Universal de la Infància, Fundació Quatre Vents, Educo, Observatori Europeu de la TV Infantil,Save The Children, Sonrisas de Bombay, TIAC, AFANOC i UNICEF. La xarxa compta també amb la col·laboració de la Síndica de Greuges de Barcelona i  l’Adjunta al Síndic de Greuges de Catalunya per a la Infància. Així mateix, donen suport a la festa d’aquest any la Xarxa Antirumors, la UFEC, la Federació Catalana de Tennis Taula, la Federació Catalana de Tennis, la Federació Catalana de Pitch and Putt i  el club de busseig skaphos de Palamós.
Per a més informació visiteu el web de la Xarxa dels Drets dels Infants

Twitter: @XarxaDretInfant
Hashstag: #festadelainfancia2013
https://www.facebook.com/XarxaDeDretsDelsInfantsDeBarcelona