dimecres, 27 de novembre del 2013

Un món d'oportunitats


L'Ajuntament de Barcelona promou el coneixement de totes les eines que els joves poden trobar a l'estranger per trobar vies per a estudiar, treballar o generar intercanvis. 


Des del 5 de novembre i fins el 4 de desembre se celebra a Barcelona la campanya Un món d'oportunitats, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Regidoria d’Adolescència i Joventut i el seu servei d’Assessoria amb Mobilitat internacional.

Amb el lema De BCN al món, la campanya inclou 13 tallers informatius on s’abordaran qüestions i recursos disponibles per estudiar, treballar i fer de voluntari a diferents països (beques, borses de treball, homologació d’estudis...), així com informació pràctica per viure en ells (visats, condicions de vida, allotjament, cursos d’idiomes...)

Un món d’oportunitats compta amb la col·laboració d’ambaixades, consolats, delegacions i entitats representatives d’Alemanya, Brasil, Regne Unit, França, Canadà, Quebec, Japó, Xile, Argentina, Austràlia, Estats Units, Dinamarca, Finlàndia, Noruega i Suècia.

La campanya neix després de quatre anys de cicles de tallers. A les primeres edicions, s’informava sobre les opcions per fer estances en diferents països europeus, però, en l’últim any, i degut a la demanda per part dels joves, s’ha passat a informar sobre alternatives per treballar o estudiar en diferents destins al voltant del món.

Totes les xerrades són gratuïtes, però es necessària realitzar una inscripció prèvia al Punt d’Informació Juvenil (PIJ) corresponent.

Apunta’t les dates de les pròximes xerrades informatives:
  • Estances a Austràlia. Dijous, 28 de novembre, 18h, a Antena Poblenou del PIJ Sant Martí
  • Estances als Estats Units. Dimarts, 3 de desembre, 18h, al PIJ Garcilaso-Sant Andreu
  • Estances als Països Escandinaus. Dimecres, 4 de desembre, 17h al CIAJ
Més informació