dimarts, 11 de juny del 2013

Nou protocol per detectar les i els joves en situació de violència masclista


A través d’aquest document es volen millorar les accions preventives, de detecció precoç i l’acompanyament per la construcció d’unes relacions interpersonals més satisfactòries entre la població jove.


El Departament de Benestar Social i Família ha presentat recentment un nou Protocol de Joventut per a l’abordatgede la violència masclista, just coincidint amb la celebració de la jornada Joves i violència masclista, una cita que ha comptat amb la participació de més de 120 professionals de joventut. 

El document s’ha realitzat amb l’objectiu de facilitar la tasca als tècnics de joventut que han de tractar amb joves que es troben en situació de violència de gènere. Establert com una nova eina de sensibilització i de detecció de nous casos, el protocol s’ha posat a disposició dels 740 professionals de joventut que hi ha a Catalunya.

No només s’inclou un model d’intervenció i de coordinació nou, també s’incorporen nous materials de suport amb exemples de situacions d’abús i violència masclista en les seves diferents manifestacions i mostra, entre d’altres procediments, els passos que cal seguir a l’hora d’abordar una situació d’urgència protagonitzada per joves.

A més d’incloure pautes d’actuació davant d’una situació de violència masclista, aquesta nova eina posa l’accent en detectar preventivament els possibles abusos a noies per part de les seves parelles o d’altres persones. Per a fer-ho, el protocol detalla diferents indicadors de sospita i explicita com ha de ser l’atenció personalitzada en diversos espais d’atenció a la gent jove, com ara els prop de 300 punts d’informació juvenil.

Consulta aquí el Protocol de Joventut per a l’abordatge de la violència masclista - Guia pràctica per a professionals de Joventut per orientar l’actuació en violència masclista amb persones joves