dimecres, 13 de novembre del 2013

Els X Premis Francesc Candel reconeixen cinc institucions i entitats del país per la seva tasca en favor de la integració de la immigració

Guardonats els consells comarcals de l’Alt Empordà i la Segarra i associacions de Sant Adrià de Besòs, Banyoles i Barcelona


Els X Premis Francesc Candel, instituïts per la Fundació Lluís Carulla amb el suport de la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, han distingit avui cinc institucions i entitats del país per la seva tasca en favor de la integració de les persones immigrades. En aquesta edició han estat guardonats l’Associació Amaziga CAT-ARIF de Sant Adrià de Besòs, l’Associació de Suport a les Joves Sudsaharianes del Pla de l’Estany, els consells comarcals de l’Alt Empordà i la Segarra, i les Religioses Adoratrius de Barcelona.
Alguns dels premiats amb el director general, Xavier Bosch i el president Jordi Pujol. Autor: Jordi Vidal
Els Premis Francesc Candel distingeixen entitats i institucions que promoguin i estimulin la integració a la societat catalana de les persones estrangeres immigrades a Catalunya. També reconeixen aquelles que afavoreixin el civisme, la convivència, el reconeixement del país d’acollida, la sensibilització sobre la cultura d’origen de la immigració, el contacte entre catalans i persones immigrades, i una visió positiva de la immigració als mitjans de comunicació.
L’acte de lliurament ha tingut lloc al Pati Llimona de Barcelona i ha estat presidit pel director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, i la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla. La iniciativa duu el nom i honora la figura de l’escriptor Francesc Candel Tortajada (1925-2007) autor entre d’altres del llibre “Els altres catalans”, una obra emblemàtica sobre la integració de la immigració que es va establir a Catalunya durant el segle XX procedent d’altres punts de la península.
Veredicte X Premis Francesc Candel 2013
Associació Amaziga CAT-ARI. Sant Adrià de Besòs.Per la valuosa aportació a la comunitat nouvinguda de proximitat mitjançant el programa Llengua i cohesió social.
  
Projecte de suport a les noies sudsaharianes que estudien batxillerat.Associació de Suport a les Joves Sudsaharianes del Pla de l’Estany. Banyoles.Es premia la iniciativa per l’originalitat, l’oportunitat i el caire exemplar que pot tenir tant per a les dones sudsaharianes residents a Banyoles com per a altres associacions, comarques o col·lectius.
  
Projecte d’integració educativa i social de noies adolescents d’origen marroquí a l’IES La Jonquera.Consell Comarcal de l’Alt Empord. Figueres.Per  combatre la problemàtica de l’absentisme escolar, l’escassa integració amb els companys i la falta de motivació de les noies adolescents d’origen marroquí amb una metodologia de treball sistèmica que implica les famílies, l’equip directiu del centre, la resta de l’alumnat i referents femenins externs del mateix origen que han assolit estudis superiors universitaris.
Activitat Sempre surt el sol. Consell Comarcal de la Segarra. Cervera. És un projecte que ha combinat la interculturalitat i el gènere des d’un audiovisual que mostra la vivència de sis dones que han viscut el procés migratori en pròpia persona.
Projecte SICAR cat, d’atenció a dones víctimes del tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual. Religioses Adoratrius. Barcelona. Dedica una atenció integral a dones relacionades amb entorns de prostitució i persegueix el tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual, contribuint a un canvi social a través de la sensibilització i la denúncia d’estructures que no respecten els drets socials, polítics, econòmics i culturals de les dones.

Font: Departament de Benestar Social i Família