dimecres, 13 de novembre del 2013

Save the Children celebra una jornades sobre participació infantil i juvenil


Durant la jornada es presentaran experiències d’adolescents de Nicaragua, Perú i Barcelona

El proper dijous 14 de novembre de 2013 es celebrarà la jornada L’infant, actor clau en la protecció dels seus Drets. La jornada, organitzada per Save the Children i la col·laboració de la Facultat de Pedagogia de la UB, tindrà lloc al Palau de les Heures al Campus Mundet, Facultat de la UB i es realitzarà en dos torns idèntics de dues hores al matí a la tarda. 

La jornada L’infant, actor clau en la protecció dels seus Drets, té l’objectiu de donar a conèixer experiències de participació infantil i juvenil dutes a terme per infants i adolescents de diferents llocs geogràfics, com a eina de promoció dels seus Drets i protecció de situacions de vulnerabilitat. 

Durant aquesta jornada es mostrarà les experiències d’adolescents a Nicaragua, Perú i Barcelona. En el cas de Nicaragua i Perú, els/les convidats/des presentaran projectes d’enfortiment dels sistemes de gestió municipal, en els quals participen conjuntament governs municipals, infants i adolescents, tant en la definició de polítiques públiques, com en la selecció de serveis necessaris per a la protecció i atenció integral a la infància i adolescència. 

Quant a Barcelona, l’Audiència Pública dels nois i noies de Barcelona i el Grup Juvenil de Barcelona, de Save the Children Joventut, difondran la seva experiència en relació a apropar la veu dels infants i adolescents a l’Administració pública i en l’exercici del dret de la participació. 

La jornada formarà part d’una sèrie de tallers i xerrades que els nois i noies de Perú i Nicaragua donaran a Barcelona al llarg de tota la setmana a nois i noies de la ESO. 

La entrada a la jornada és gratuïta, però cal realitzar prèviament la inscripció.