dimecres, 13 de novembre del 2013

Es presenta el Projecte Joves Emprenedors que fomenta l’actitud emprenedora i creativa a les escoles


L’Obra Social “La Caixa” presenta el Projecte Joves Emprenedors, una proposta educativa pensada per a alumnes de secundària i batxillerat que té l’objectiu de despertar les habilitats emprenedores, promovent el creixement personal i potenciant la formació en economia i finances. 

La directora general adjunta de l’Obra Social “La Caixa”, Elisa Duran; el director territorial de “La Caixa” a Barcelona, Jordi Nicolau; i l’assessor del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Antoni Arasanz, van presentar el Projecte Joves Emprenedors, una nova iniciativa que posa en marxa el programa eduCAixa per fomentar l’actitud emprenedora i creativa dels alumnes de les escoles.

Durant la presentació, que va tenir lloc al Col·legi Virolai de Barcelona, es va posar en escena el nou recurs Kit Caixa Joves Emprenedors davant d’alumnes de batxillerat, els quals van poder compartir reflexions i inquietuds sobre l’adquisició d’actituds emprenedores amb Miguel Vicente, fundador de LetsBonus, president del Cluster Ecommerce&Tech Barcelona, emprenedor i business angel

KitCaixa Joves Emprenedors, el nou paradigma de l’educació

En els moment de crisi sorgeix l’oportunitat de sortir de la zona de conformitat i pessimisme per desenvolupar la creativitat i la innovació. Partint d’aquest plantejament, l’Obra Social “La Caixa”, des del seu programa educatiu, té el propòsit de crear sistemes pedagògics destinats als joves per inspirar un canvi de paradigma en la societat que estimuli noves maneres de pensar i d’actuar, i que permeti que les noves generacions despleguin talents i potencials al servei d’una professió sentida, productiva i creativa. 

Un bon exemple d’això és el KitCaixa Joves Emprenedors, una nova proposta educativa que l’Obra Social “La Caixa” posa a disposició de 362 escoles amb l’objectiu de despertar habilitats emprenedores en els alumnes, promovent el seu creixement personal i potenciant la seva capacitat d’iniciativa. 

A través d’aquest kit, els joves aprendran a observar el seu entorn més pròxim des d’una altra perspectiva, entenent que la realitat és plena de problemes per resoldre i que l’emprenedoria és una manera de solucionar-los i de detectar noves oportunitats. Seguint aquesta línia, realitzaran projectes que ells mateixos idearan, amb la finalitat d’aprendre de tot el procés i del que significa ser emprenedor. Els alumnes hauran de pensar una proposta de valor i treballar en equip per dissenyar un model de negoci viable, saber-lo comunicar, construir un prototipus i provar-lo per fer realitat el projecte. Entre totes les escoles es duran a terme prop de 1.100 projectes d’empresa, que seran presentats en públic per cada grup després d’haver treballat amb un mòdul que els ajudarà a convèncer amb valor.