dimarts, 19 de novembre del 2013

Inaugurat el cicle de conferències “A contracorrent. L’impacte de la crisi en les trajectòries juvenils”


La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el director general de Joventut, Toni Reig van inaugurar el cicle de conferencies que servirà per presentar els principals resultats de l’informe general de l’Enquesta a la Joventut de Catalunya 2012. 

El passat dijous, 14 de novembre, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté i el director general de Joventut, Toni Reig, van inaugurar el cicle de conferències que servirà per presentar els principals resultats de l’informe general de l’Enquesta a la Joventut de Catalunya 2012. 

L’enquesta, realitzada pel Departament de Benestar Social i Família, analitza les condicions de vida i les trajectòries vitals de les persones joves a Catalunya. L’enquesta s’ha realitzat sobre una mostra de 3.002 joves de 15 a 34 anys d’arreu de Catalunya. Aquesta és la sisena estadística d’aquest tipus que es realitza, l’última fou l’any 2007.

Durant la seva intervenció, la consellera Neus Munté va destacar que “tot i que l’impacte de la crisi sobre la població jove és més que evident i no l’hem de minimitzar, l’Enquesta també mostra, a través dels resultats que s’han obtingut, que cal anar més enllà dels estereotips d’una joventut passiva i víctima d’un context desfavorable”. En aquest sentit la consellera va explicar que segons les dades analitzades un 98,4€ de les persones joves tenen una actitud activa respecte els estudis o el treball i només l’1,6% podrien tenir actituds passives amb relació a aquestes qüestions. “Això demostra que la gran majoria estan compromesos amb el seu entorn i busquen formes de tirar endavant els seus projectes vitals encara que sigui a contracorrent”, va explicar Neus Munté. 

L’Enquesta és una estadística oficial de la Generalitat de Catalunya i ha comptat amb la supervisió i suport de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Entre altres qüestions, l’Enquesta permet actualitzar el Sistema d’indicadors sobre la joventut a Catalunya, genera una explotació dels principals resultats estadístics i també s’empra per detectar les necessitats que permetran orientar el desplegament del Pla Nacional de Joventut de Catalunya. 

Cicle de conferències
El cicle de conferències A contracorrent. L’impacte de la crisi en les trajectòries juvenils, organitzat per la Direcció General de Joventut, ofereix els principals resultats de l’informe general de l’Enquesta a la Joventut de Catalunya 2012. Aquesta anàlisi ha estat realitzada per un equip d’especialistes en cadascun dels àmbits estudiats. 

El cicle de conferències se celebrarà entre els mesos de novembre i desembre. La propera conferència, titulada Deixar els estudis i començar a treballar: una transició sota pressió, es farà el dia 21 de novembre.